ABB Electrification Norway AS

ABB Electrification Norway er en banebrytende teknologileder med et omfattende tilbud innen digitalisering. Med over 130 års innovasjonshistorie er ABB Electrification Norway i dag ledende innen digitalisering med fire kundeorienterte, globalt ledende virksomheter: Electrification, Industrial Automation, Motion samt Robotics & Discrete Automation, som støttes av den felles digitale plattformen ABB AbilityTM. ABB er tilstede i over 100 land med rundt 147 000 ansatte.

I Norge har ABB over 2000 medarbeidere, inklusive over 600 i Skien, som dermed er kommunens største private arbeidsgiver.

I tillegg til leveransen til Skagerak Energilab har selskapet blant annet bidratt med utstyr til solkraftanlegget med batterilagring til REMA 1000 sitt avanserte distribunal i Sandnes.

ABB tar også «egenmedisin». På selskapets produksjonsanlegg i Lüdenscheid i Tyskland har de installert et solkraftverk på 3500 kvadratmeter med batterilagring som gjør det selvforsynt med strøm.

 

Odds Ballklubb

Odds Ballklubb spiller fotball for framtida.

Som Norges eldste fotballklubb var ODD med på å dra i gang fotballen i Norge. De var med på å starte Norges første ligaserie, kalt prøveserien. De signerte Norges første profesjonelle fotballspiller. De var først ute med sponsorer på drakta og hadde landets første supporterklubb. Og mye mer.

I dag går klubben igjen foran med en grundig satsing på unge talenter i eget distrikt. Telemarksmodellen gjør at de alltid er forsynt med unge fotballtalent fra Telemark. Det bidrar til å sikre klubben en plass i toppen blant Norges beste fotballag. Og gjennom ODD får disse unge talentene en mulighet til å sette spor etter seg på nasjonalt og internasjonalt nivå.

Klubben er innovativ sportslig og blant Norges aller fremste på moderne treningsmetoder.

ODD er samtidig Norges mest miljøvennlige klubb. Klubben var først med solceller på taket. Først med å utvikle granulatfangere, først med elbillader og sykkelaksjon, først med barnesupporterklubb med miljøfokus og først med egen miljøkonferanse.

I fortsettelsen har klubben som ambisjon å være minst like modige og framtidsrettede. De skal fortsette å utvikle morgendagens helter og vil jobbe med bedre og mer miljøvennlig drift. De vil skape miljøinnovasjon sammen med store og små samarbeidspartnere også i framtida. Og klubben skal inspirere lokalbefolkningen og vekke oppmerksomhet nasjonalt - og internasjonalt.

Klubben står støtt lokalt, samtidig som den har en påvirkningskraft som strekker seg langt utover egen region. ODD gjør telemarkinger stolte. Les mer på www.odd.no.

 

Kontorbygg AS

Kontorbygg er et heleid kommunalt eiendomsselskap i Skien.

Eiendommene har en sentral beliggenhet i Skien.I tillegg til ferdigutviklet eiendom har selskapet både egne arealer som kan gi rom for nye prosjekter. Kontorbygg eier store deler av de takarealene Skagerak Energilabs solcelleanlegg ligger på.

 

Enova

Enova arbeider for Norges omstilling til lavutslippssamfunnet. Omstillingen krever at vi kutter utslipp av klimagasser, ivaretar forsyningssikkerheten og skaper nye verdier. Derfor jobber Enova for å få de gode løsningene ut i markedet og bidra til nye energi- og klimateknologier.

På veien mot lavutslippssamfunnet skal Norge kutte utslipp samtidig som næringslivet må skape nye verdier. Skal vi få til dette, må vi satse mye sterkere på innovasjon og teknologiutvikling. Vi har nemlig ennå ikke alle løsningene vi trenger for lavutslippssamfunnet, og de nye løsningene må ikke bare være bærekraftige – de må også bli økonomisk levedyktige.

Det skjer ikke av seg selv. Det er her Enova kommer inn i bildet.

For den enkelte bedrift kan det være kostbart og risikabelt å ta i bruk de nyeste og mest klimavennlige teknologiene. Da kan Enova bidra økonomisk, slik at prosjektene likevel lar seg gjennomføre. Enova investerer årlig over to milliarder kroner av fellesskapets midler i løsninger som er med på å bygge morgendagens grønne Norge.